زلزله، دوزین مینودشت در استان گلستان را لرزاند + جزئیات (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمایت دانشجویان تهران از خیزش ضدصهیونیستی دانشگاهیان آمریکا قتل دختر اصفهانی مبتلا به اوتیسم به دست مادرش مشهد، سومین قطب پیوند کبد در کشور است آرامگاه فردوسی برای ۱۰ شب میزبان بزرگداشت حکیم‌توس است دستگیری متهم به سرقت دو میلیاردی طلا در مشهد ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان تا حالا چند تا بستنی خوردین؟ رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران ۸ گام کلیدی اقتصادی در شروع زندگی زوج‌های جوان تبِ تراپی | مشاوره رفتن بخشی از سبک زندگی است نه ظرفیتی برای پُز اجتماعی  غفلت از مشاوره آمار بالای غرق‌شدگی در استانی که دریا ندارد! | سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هفتم میزان غرق‌شدگی کشور را به دست آورد آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد مواد غذایی که هرگز آنها را نباید با معده خالی بخورید
سرخط خبرها

قاب‌های فراموش شده

  • کد خبر: ۱۸۱۷۹۰
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۴
قاب‌های فراموش شده
ملیحه جهانبخش - روزنامه نگار

به عکس‌های قدیمی که نگاه می‌کنی همان‌ها که نوستالژی شده اند و هر بار که تماشایشان می‌کنی گوشه و کنارش بهانه‌های دلتنگی زیادی هست، حس‌های نابی در وجودت زنده می‌شود که خیلی هایش انگار دیگر دست نیافتنی شده اند. عکس‌های خانوادگی را می‌بینی، دور همان سفره‌های قدیمی که از آن سر خانه تا این سر انداخته می‌شد و آداب و رسوم خاصی برای نشستن اهل و عیال خانه و مهمان‌ها بود.

پدر‌ها همیشه جایگاه ویژه‌ای داشتند آن زمان ها. هم پدر شان جایگاه ویژه خودش را داشت و هم مادر منزلت و احترامی ستودنی در میان جمع و خانواده. صدرنشین مجلس بودند و همه چیز آداب و رسوم خودش را داشت. محال بود وارد خانه شوند و فرزندان مقابل آن‌ها بلند نشوند. هنوز پدر سر سفره نیامده باشد و کسی دست به غذا ببرد. مادر تذکری بدهد و بچه‌ها به احترامش عمل نکنند.

بعضی‌ها می‌گویند مردسالاری! اما آن زمان‌ها هر چه بود نسل به نسل گاه در قالب نصیحت و اندرز، گاه در قالب حکایت و روایت در کتاب‌ها و شعر‌ها و گاه صحبت‌های درگوشی مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها با نوه ها، توجه ویژه به جایگاه بزرگان خانواده بود. مسئله‌ای که این روز‌ها در جامعه ما رو به فراموشی است. فضای مجازی را که نگاه می‌کنی پر از شوخی‌های نامتعارف در چهارچوب خانواده است. برای چند لایک و فالور! زندگی‌های برخی مان روزمرگی‌هایی است که پدر‌ها و مادر‌ها آرام آرام در دل مشغولی‌ها و گرفتاری‌ها فراموش می‌شوند و وقتی به خودمان می‌آییم که در قاب کوچکی بر دیوار‌ها نقش بسته اند.

امام رضا (ع) به ویژه درباره جایگاه پدر‌ها در خانواده می‌فرمایند: «عَلَیْکَ بِطاعَةِ الأَبِ وَ بِرِّهِ وَ التَّواضُعِ وَ الخُضُوعِ وَالأعْظامِ وَ الأکْرامِ لَهُ وَ خفْضِ الصَّوْتِ بِحَضْرَتِهِ، بر تو باد که از پدر، فرمانبردارى کنى، به او نیکى کنى، در برابرش فروتنى و کرنش و بزرگداشت و احترام داشته باشى و صدایت را در حضور او پایین بیاورى.» (فقه الرضا علیه السلام، ص ۳۳۴.)

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->